De l’oeuf assiette élevage (nl)

VAN HET EI TOT HET BORD

Ontdek stap per stap hoe ons gevogelte altijd met zorg en liefde gekweekt is in de naleving van de oorspronkelijke handigheid, om u dat fijn vlees aan te bieden en deze unieke smaak, deze ongeëvenaarde lekkere kwaliteit.

Kweek met vrije uitloop
verdeeld bij 350 kwekers

Natuur, rust, welzijn en vrijheid zijn de kernideeën om ons Label Rouge hoevekippen te kweken. De kwaliteit van onze kippen heeft veel aan zijn unieke kweekmethode te danken. Zij zijn door 350 kwekers in het betoverend kader van het platteland van de Landes gekweekt. Zij lopen heen en weer, pikken, in de rustige sfeer van een gezellige natuur. Het leven wordt geregeld rond het “kippenhok” genoemd Marensine (klein mobiel huisje) waar de kippen spontaan terugkeren om te rusten of de nacht door te brengen.

Een plaatselijke voeding
De voeding van ons Label Rouge hoevegevogelte is 100% plantaardig en plaatselijk.

De maïs betekent 80% van de voedingsinbrengen van onze kippen, in het algemeen geproduceerd door onze kwekers. Een beetje rupsklaver en soja komen het voedingsregime bijvullen, zonder de kleine lekkernijen aangeboden door de natuur te vergeten – gras, granen, insecten – waarop onze kippen zeer dol zijn.