Valeurs et engagements (nl)

WAARDEN EN VERPLICHTINGEN

Landes, Traditie & Gastronomie als waarden

Met deze 3 princiepen pleiten wij evenveel voor de Franse gastronomie van de Landes als voor de bescherming van zijn omgeving, van de tradities die van de ene generatie op de andere garandeert deze oorspronkelijke kwaliteit, authentiek en uniek.

Om deze levendig te houden, verbinden wij ons dagelijks en zijn wij trots onze verantwoordelijkheden voor vandaag en voor morgen op ons te nemen, voor de dieren die wij kweken en voor de mensen die zij opeten, voor de streek en de planeet, voor de verbruikers die wij willen laten smullen en voor de professionelen die wij goed willen bedienen.

Landes et gastronomie du sud ouest

Hoevekip uit de Landes: onze 8 verplichtingen.

label rouge1. Een kwaliteit zonder weerga garanderen met de label rouge en een natuurlijk respect voor onze Bio

2. Een oorspronkelijk extensieve productiewijze gebruiken: zonder geluids- noch geurhinder, respectvol voor de dieren en de omliggende natuur.

3. Voorkeur geven aan een voeding zonder GMO en samengesteld met 80% maïs afkomstig van de plaatselijke productie.

4. Een kweekwijze die het dierenwelzijn tot het einde begunstigen, respecterende de lange ontwikkeling van dit gevogelte van 100% rustieke stam met trage groei.


5. De invloed van onze slachterij op het milieu verminderen
dankzij de vermindering en behandeling van het water, het afval sorteren, de co-productrecyclering en op de energiebalans.


6. Deel nemen aan de duurzame ontwikkeling
bevoorrechtende een sociale en menselijke politiek in de onderneming voor de gezondheid en het welzijn van de bedienden.

7. Werkgelegenheid brengen en het landbouwstructuur beschermen, de kleine landbouwbedrijven van de streek laten leven.

8. Toegevoegde waarde oprichten voor de keten en haar beroepen, bij de Beenhouwers en Traiteurs ondersteunende bij voorbeeld de wedstrijd van de lokale en nationale MAF*.

Certification Management environnemental
certification iso1401

Certification Management de la santé et de la sécuritécertification iso1801

De Label Rouge, een zekere waarde in termen van kwaliteit !

In 1965 is de Gele Kip uit de Landes het eerste merk dat de beroemde “LABEL ROUGE” heeft behaald. 50 jaar later heeft Fermiers Landais  zijn voorsprong gehouden en een kwaliteitsniveau bereikt zo dat men van de “Label in de Label” kan spreken.

label rouge

De Bio volgens Marie Hot voor smaak en kwaliteit !

Bovendien het lastenboek gekopieerd op dit van de Label Rouge stelt Marie Hot de bio hoevekip voor garanderende een openluchtkweek gedurende minimum 81 dagen, een 100% plantaardige voeding met mineralen en vitaminen, samengesteld met 90% grondstoffen afkomstig uit de biologische landbouw en 10% natuurlijke producten: rupsklaver, granen, zonnebloem, koolzaad, lijn….

* MAF :  Beste arbeider van Frankrijk

poulet bio Marie Hot